Besplatno testiranje u našem gradu: Borba protiv cerebrovaskularnih bolesti

Oktobar, globalni mjesec borbe protiv cerebrovaskularnih bolesti, stavlja fokus na izazove koje ove bolesti predstavljaju za naše društvo. Sa moždnim udarom kao trećim vodećim uzrokom smrtnosti u svijetu, i kao bolešću koja donosi najviše indvaliditeta u poređenju sa ostalim oboljenjima, hitnost prevencije i edukacije nikada nije bila veća.

U našem gradu, broj pacijenata koji svake godine obole od moždanog udara iznosi između 250 i 300. Da bismo zajedno krenuli u borbu protiv ove ozbiljne prijetnje, Odjeljenje neurologije, uz podršku direktorice Opšte bolnice, organizuje poseban događaj – besplatno testiranje faktora rizika za moždani udar za sve građane naše opštine.

Na ovom događaju možete očekivati sljedeće:

  • Mjerenje krvnog pritiska
  • Provjeru nivoa šećera u krvi
  • Određivanje indeksa tjelesne mase
  • EKG radi potencijalnog otkrivanja atrijalne fibrilacije

Naši stručnjaci neurologije će takođe pružiti detaljan pregled svim zainteresovanim građanima. Nakon pregleda, dobićete pisani izvještaj koji će uključivati smjernice o primarnoj i sekundarnoj prevenciji ove ozbiljne bolesti.

Pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže u neurološkoj ambulanti 31. oktobra posle 15 časova. Molimo vas da ponesete svoju raniju medicinsku dokumentaciju kako bismo imali sve potrebne informacije za pružanje najbolje moguće pomoći.

Vaša zdravlje je važno, i zajedno možemo raditi na sprečavanju i smanjenju rizika od mozdanog udara. Ne propustite ovu priliku da saznate više o vašem zdravlju i kako da se zaštitite od ove ozbiljne bolesti. Vidimo se 31. oktobra!