U OB Nikšić, nakon kraće pauze, nastavljena saradnja sa konsultantima iz oblasti laparoskopske hirurgije, doktorima Igorom Krdžićem i Mihailom Bezmarevićem, kazao je direktor te zdravstvene ustanove Marko Mitrović. On je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa eminentnim hirurzima iz ove oblasti jer su u pitanju zahtjevne operacije.

Prema riječima hirurga Spasoja Vukotića, značaj ove procedure ogleda se u dostupnosti pacijentima, a kriterijumi za odabir kandidata za laparoskopiju postoje.

Doktor Dragutin Višnjić ističe značaj nastavka saradnje i povratak endokrine hirurgije s obzirom na to da je veliki broj pacijenata.

Današnje operacije uredno su protekle, a kako je istakao jedan od saradnika dr Igor Krdžić, najvažnije je da se pacijenti osjećaju dobro, pa će, s tim u vezi, ova vrsta minimalnog invazivnog pristupa preuzeti primat u odnosu na klasičnu hirurgiju. Unapređenju moderne hirurgije u Nikšićkoj bolnici doprinos je dao i doktor Mihailo Bezmarević.

Riječi hvale za stručnost, profesionalnost i posvećenost medicinskog kadra u Opštoj bolnici. kao i za stručne saradnike, imala je i pacijentkinja Olivera Dragnić.

Prema riječima direktora OB doktora Marka Mitrovića, saradnja sa ovim, ali i drugim eminentnim stručnjacima iz oblasti medicine, biće nastavljena u narednom periodu, a sve u cilju pružanja kvalitetnih i savremenih usluga u liječenju pacijenata.