Da se volonterizam i empatija uče od malena pokazuju to i najmlađi volonteri Opštinske organizacije Crvenog krsta Nikšić koji su, u saradnji sa humanitarnom grupom “Ana Đoković – in memoriam”, posjetili dječije odjeljenje Opšte bolnice Nikšić i mališanima koji tamo borave uručili poklone u vidu igračaka, slatkiša, slikovnica i sokića.

“Tim povodom najmlađe volontere je ugostio i direktor Bolnice, dr Marko Mitrović, sa saradnicima, koji je želio i lično da im se zahvali na lijepom gestu. Ovakva aktivnost daje primjer svima da, bez obzira na godine, malim gestom možemo da učinimo veliko djelo”, poručili su iz nikšićkog Crvenog krsta.

MITROVIĆ: OPŠTA BOLNICA ĆE UVIJEK BITI TU ZA ONE KOJI ČINE DOBRA DJELA

Direktor OB Nikšić Marko Mitrović ugostio je danas najmlađe volontere Crvenog krsta i upriličio druženje. Oni su, u sklopu akcije “Dani dobrih djela” koji se obilježavaju od 11. do 15. aprila, učestvovali u nekoliko humanitarnih akcija, nakon čega ih je primio direktor bolnice i uručio im poklon u vidu knjige.

Djeca su, kako je saopšteno iz te zdravstvene ustanove, obišla Dječije odjeljenje, gdje su se upoznala sa mališanima koji se nalaze na liječenju i uručili im sokiće i poklone, igračke koje su ručni rad djece iz Dnevnog centra.

“Opšta bolnica je uvijek bila i uvijek će biti tu za one koji rade dobra djela. Mi smo izuzetno ponosni na tu djecu koja već u tom najmlađem uzrastu prepoznaju značaj volonterizma, i mi ćemo uvijek podržati dobre ideje”, rekao je Mitrović.

Humanitarka Zorica Blagojević istakla je da je tako malo potrebno da nekog usrećimo.

“Samo malo komunikacije, našeg vremena i sve se može kada se hoće”, rekla je Blagojević.